середу, 26 березня 2014 р.

ПІДБИВАЄМО ПІДСУМКИ



3 квітня 2014 р. у приміщенні Інституту міжнародних відносин Київського  національного університету ім. Тараса Шевченка (вул. Мельникова, 36/1) відбулася сесія Загальних зборів Національної академії наук України, присвячена підсумкам діяльності НАН України  та  заходам із реалізації Концепції розвитку Академії.
Під час заходу було представлено основні результати фундаментальних та прикладних досліджень НАН України, які стосуються широкого спектра галузей наукових знань і практичних застосувань у господарстві країни. 
Вченими Академії отримано  низку принципово нових результатів з актуальних напрямів математики, інформатики та механіки. Теоретичні та експериментальні дослідження з фізики і астрономії стали вагомим внеском у розвиток сучасних уявлень про природу фізичних явищ та всесвіт. Виконано ряд значних робіт у галузях наук про Землю, фізико-технічних проблем матеріалознавства та енергетики. Наукові результати світового рівня отримано в окремих напрямах хімії та наук про життя.  У  сфері  соціальних  і гуманітарних наук виконано великий обсяг фундаментальних досліджень з проблем економіки, суспільно-політичного, етнонаціонального та культурного розвитку українського суспільства.
У звітній доповіді президента Академії та виступах вчених  були висвітлені конкретні наукові розробки, які готові до впровадження, обговорені напрями та заходи з подальшого удосконалення діяльності НАН України. 
.
Програма заходу:
-  доповідь президента НАН України академіка Б.Є. Патона  про  основні  підсумки діяльності Національної академії наук України і заходи з реалізації Концепції розвитку НАН України на 2014–2023 рр.;
-  обговорення доповіді та Звіту про діяльність НАН України;
-  прийняття постанови зборів;
-  вручення Золотої медалі ім. В.І. Вернадського НАН України та дипломів лауреатам премій імені видатних учених України.
На захід запрошені вищі посадові особи держави.
У сесії візьмуть участь члени НАН України, представники установ НАН України. 
З текстом концепції можна ознайомитися на сайті http://www.nas.gov.ua/text/pdfNews/koncepciya_www.pdf

понеділок, 3 березня 2014 р.

ДО УСІХ НЕБАЙДУЖИХ СПІВВІТЧИЗНИКІВ!



Шановні наші читачі та рекламодавці!

Шановні мешканці України!

 

Редакцією нашого інтернет-видання задекларовано, що «ІННОВАЦІЙНІ технології і обладнання» є неполітичним та нерелігійним інтернет ресурсом, і цього твердження ми дотримуємося неухильно.
На сьогодні наші сторінки щотижня відвідує 300-500 читачів (як керівників та власників бізнесу так і інших категорій читачів зацікавлених у популяризації вітчизняних наукових досягнень), а наш видавець – Фізико-механічний інститут  ім Г.В. Карпенка – є однією з найбільших наукових організацій Західного регіону України.
Та оскільки особисто ми, працівники інституту та редакціЇ нашого інтернет-видання, є громадянами нашої Країни і не можемо бути осторонь подій, які відбуваються сьогодні – ми одностайно засуджуємо дії будь-яких організацій та країн, спрямовані на розкол України. Наша країна проходить непростий шлях у своєму розвитку, але ми щиро переконані, що ми спільно подолаємо усі негаразди та разом збудуємо якісно нову потужну країну з розвинутою економікою. А якщо виникне реальна загроза для громадян нашої країни, ми станемо на захист нашої Батьківщини і будемо захищати її до останнього подиху.
Ми докладаємо та будемо докладати усіх зусиль до збереження миру у нашій країні і, як свідомі громадяни, звертаємось і до усіх без винятку у цей складний час і рекомендуємо:
·   Спілкуйтесь із мешканцями Криму, та південно-східних областей України! Кожному рекомендуємо сконтактувати зі своїми родичами, друзями та партнерами в цих регіонах. Висловіть їм свою підтримку, дружелюбність та готовність допомогти.
Якщо необхідно – пояснюйте об’єктивні ризики
спричинені прагненнями окремих людей до розколу України.
·   Активуйте свої контакти в Росії, особливо з тими, які належать до збройних сил Російської Федерації. Донесіть їм правдиву інформацію про ситуацію в Україні, закликайте їх підтримати  Україну у її праві самостійно вибирати своє майбутнє.
·   Звертайтесь за підтримкою та вимагайте реальних кроків від Європи, США та усього світу через свої контакти. Агресія Росії в Україні загрожує миру у всьому світі.
·   Не зупиняйте підприємницьку діяльність! Усі ми повинні ще наполегливіше працювати, щоб підтримати економіку в наших регіонах та в країні загалом. Бізнес повинен працювати!
·   Тримайте своїх працівників в позитивному настрої та командному дусі, закликайте їх своєю наполегливою працею будувати Україну уже сьогодні.
·   Доведіть усім, що проєвропейські міста України є успішними, бо є ВІЛЬНИМИ!
·   Бізнес має бути ефективним! Зверніть увагу на ефективність Вашого бізнесу! Кожна неефективно витрачена гривня не приносить користі.
·   Сплачуйте податки. Україні потрібні кошти для відбудови країни.
·   Ведіть бізнес в рамках закону відповідно етичних норм світової практики ведення бізнесу. Сьогодні кожен підприємець має відчувати себе безпечніше щодо своїх партнерів, ніж будь-коли!
·   Здійсніть пошук товарів-аналогів та проаналізуйте ризики закупівлі товарів та послуг російського походження.
·   Перегляньте умови співпраці з російськими банками. Така співпраця на сьогодні може бути економічно небезпечною.
·   Економте електроенергію, гарячу воду та тепло в офісах, дома чи на підприємствах. Станьмо незалежними від постачання  російського газу.
·   Допомагайте один одному. Якщо Ви знаєте, що комусь потрібна управлінська, психологічна чи загалом консалтингова підтримка – зверніться до фахівців, які готові безкоштовно допомогти.
·   Зберігайте спокій! Будьте позитивно налаштовані та мисліть раціонально!
Моліться кожен до свого Бога про мир в Україні.
Віримо в те, що в швидкому часі ми отримаємо мир та спокій та разом побудуємо наше українське майбутнє у вільній країні.
Віримо в те, що цей епізод в історії України згуртує усіх українців та створить сильну корпоративну культуру нашої України від Заходу до Сходу, від Півночі до Півдня!