понеділок, 23 травня 2016 р.

Фестиваль науки триває



Наука була, є і буде джерелом розвитку суспільства. Наука, технології таінновації є основою економіки, заснованої на знаннях. Вагомим фактором розвитку науки і технологій та стимулювання інноваційного розвитку економіки є пропаганда науки в суспільстві. Фестивалі науки сьогодні є найкращим світовим форматом популяризації науки.
Всеукраїнський фестиваль науки – це масштабний загальнодержавний проект з популяризації науки в суспільстві, засновником якого у 2007 році стала Національна академія наук України. Одним з найважливіших, пріоритетних завдань НАН України є підготовка висококваліфікованих, творчо мислячих молодих фахівців, здатних забезпечити інноваційну спрямованість і сталий розвиток економіки країни, продовжити кращі традиції вітчизняної прикладної та фундаментальної науки. В організації та проведенні  фестивалюразом з Національною академією наук України беруть участь Міністерство освіти і науки; Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації; галузеві академії наук України.
Спираючись на свої знання та досвід, науковці  прагнуть внести свій вагомий вклад у налагодження ефективної взаємодії між наукою і суспільством, сприяти залученню талановитої молоді до науки, інформувати суспільство про досягнення світової та вітчизняної науки, зрозуміло та дохідливо розповісти людям, що і як досліджують вчені, як наукові розробки покращують якість життя, які можливості дає людині сучасна наука.
Життя є багатшим для особистості, розум якої підготовлений до точного та ясного мислення, яка набула ґрунтовних знань про природу і суспільство, естетичних і соціальних навичок та навчилася їх використовувати. Ми шукаємо шляхи формування і розвитку стійкого прагнення до безперервного навчання та самовдосконалення, самоповаги та усвідомлення власного потенціалу у нашої молоді.
Головна мета фестивалю пропаганда науки у суспільстві. Ми намагаємось зробити науку доступною для людей будь-якого віку. Розширюючи масштаби та вдосконалюючи методи проведення фестивалю, ми намагаємось популяризувати наукове знання в суспільстві, сприяти формуванню позитивного ставлення до науки, викликати інтерес та повагу до науки з раннього віку, підвищити престиж професії вченого та викладача в суспільстві.
Успішне проведення Всеукраїнських фестивалів науки демонструє великий інтерес громадськості до таких форумів та актуальність і значущість популяризації науки для розвитку суспільства. З кожним роком кількість учасників і гостей Фестивалю зростає. Це об’єктивно свідчить про підвищення інтересу до науки в українському суспільстві.
 Фестиваль науки – це свято для всіх. Світ знань не має меж, і перемоги вчених були і ще будуть предметом нашої національної гордості. Наука має стати локомотивом, який дасть можливість нашій державі зайняти гідне місце у глобальній економіці та в соціогуманітарній сфері, гарантувати національну безпеку.
19-21 травня 2016 року в рамках Х Всеукраїнського фестивалю науки у приміщенні ІЕЗ ім. Є.О. Патона працювала виставка-презентація наукових досягнень установ НАН України.
 Результати своїх фундаментальних і прикладних досліджень представили понад 50 інститутів Академії. Всього установи НАН України  виставили для перегляду  понад 470  наукових розробок у різних сферах діяльності. Серед яких і розробки Фізико-механічного інституту ім Г.В. Карпенка. Наш Інститут демонструє прилади для технічної діагностики та дистанційного зондування й контролю металоконструкцій, трубопроводів й інших відповідальних об’єктів довготривалої експлуатації, технології відновлення, зміцнення та захисту від корозії й низку інших. 
За активну участь і запрезентовані готові до впровадження розробки Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка нагороджено дипломом.
А дні науки тривають. Вони будуть продовжені Науковими пікніками  й низкою інших, не менш  цікавих заходів по всій Україні!
Бо «наука в Україні» таки є! Просто хочеться, щоб її помічали не лише науковці!

Немає коментарів:

Дописати коментар