вівторок, 14 червня 2016 р.

XІІІ Міжнародна конференція-виставка «КОРОЗІЯ–2016»



У Львові завершила роботу чергова XІІІ Міжнародна конференція-
 виставка «Проблеми корозії та протикорозійного захисту конструкційних матеріалів — Корозія-2016».

Відкрив захід президент Української асоціації корозіоністів (УАК), голова програмного конференції, член-кореспондент НАНУ Василь Іванович Похмурський. У вступному слові він наголосив на важливості заходу, що має європейське значення і свідчить про високий рівень вітчизняної науки в очах європейської спільноти.


            Попередні 12 конференцій, що традиційно проводили також у Львові протягом 1992–2014 рр., є свідченням  значної зацікавленості до цієї тематики спеціалістів не тільки з України, а й із Великої Британії, Італії, Німеччини, Польщі, Португалії, Росії, Туреччини, Угорщини, Фінляндії, Хорватії, Японії тощо. Понад 1200 доповідей, 20 томів спецвипусків Міжнародного науково-технічного журналу “Фізико-хімічна механіка матеріалів" – «Проблеми корозії та протикорозійного захисту матеріалів» – доробок минулих конференцій. Багато науково-технічних розробок, що їх демонстрували фахівці на цих заходах, знайшли застосування у вітчизняній промисловості.

            З вітальним словом виступив голова Західного наукового центру НАН України та МОН України, член Президії НАНУ, академік НАН України Зіновій Теодорович НАЗАРЧУК, «Особлива увага світової наукової спільноти привернена сьогодні до проблеми підвищення ресурсу і термінів експлуатації, а також до запобігання передчасному непрогнозованому руйнуванню відповідальних споруд і металоконструкцій» – відзначив академік. І додав, що зусилля Академії докладається до включення у програму «Горизонт-2020» цілого розділу присвяченого ресурсним матеріалам, що є важливим показником необхідності вивчення проблем корозії, як одного із головних чинників руйнування металу, чому власне й присвячена ця конфереція, і що свідчить про її важливість не лише для вітчизняної, а й для європейської і світової наукової спільноти.
    У роботі XІІІ Міжнародної конференції-виставки «Проблеми корозії та протикорозійного захисту конструкційних матеріалів — Корозія-2016» візяли участь представники наукових установ, комерційних фірм та промислових підприємств Німеччини, України, Польщі, Іспанії, Португалії, Угорщини, Казахстану тощо.






Докладна ПРОГРАМА конференції

за посиланням:



Немає коментарів:

Дописати коментар