понеділок, 10 грудня 2018 р.

Наука - обороні та безпеці держави



  6 грудня 2018 року, в День Збройних сил України, в Києві, в павільйоні «Наука» Національного комплексу «Експоцентр України», відкрилася і тривала два дні виставка-презентація науково-технічних розробок і технологій «Наука - обороні та безпеці держави», приурочена до 100-річчя Національної академії наук України.

У межах заходу сімдесят науково-дослідних інституті представили понад 600 своїх наукових результатів за широким спектром напрямів – від інформаційних технологій до нових сортів рослин, а також низку наукових видань.
Відкрив виставку Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов, який під час свого виступу наголосив, що виробництво сучасної та ефективної зброї
неможливе без фундаментальних наукових досліджень. За словами О. Турчинова, впровадження наукових досліджень та інновацій у виробництві нового озброєння і військової техніки – «єдиний шлях побудови надійної системи захисту країни та забезпечення армії сучасним озброєнням і військовою технікою».
На виставці представлені результати роботи академічних наукових закладів та спільні розробки українських вчених з підприємствами ДК «Укроборонпром» та «Лігою оборонних підприємств України». На запрошення НАН України у виставці також взяло участь ДП «КБ «Південне».
«Наша країна гостро потребує інновацій на основі вітчизняних технологій», — зазначив у своєму зверненні до вчених Голова Верховної Ради України Андрій Парубій. Його привітання під час урочистого відкриття виставки зачитав віце-президент НАНУ Антон Науковець.
На жаль, рівень фінансування наукової галузі залишається недостатнім. Державні мужі мають уважніше ставитися до науки, розуміючи її значення для розвитку економіки і суспільства. «Водночас держава має створити сприятливі умови для розвитку бізнесу, зацікавленого в нових технологіях, які йому може запропонувати наука. Нам конче необхідно розвивати інноваційно орієнтований бізнес, тож маємо створити для цього сприятливі умови і стимули», — наголосив Антон Науковець.
Серед учасників наш Фізико-механічний інститут ім.Г.В.Карпенка.
Інститутом за презентовано низку актуальних і готових до впровадження на вітчизняних підприємствах розробок, серед яких:
- Акустико-емісійна система SKOP-8М;
- Віброакустична система «ВЕКТОР»;
- Технологія поверхневого зміцнення металовиробів механо-імпульсною обробкою;
- Комплекс устаткування для одержання електродугових корозійностійких та зносостійких покриттів й інші.
Згадані розробки, як і Фізико-механічний інститут загалом відзначені почесними дипломами.
Повний перелік експонатів:

Немає коментарів:

Дописати коментар