четвер, 20 жовтня 2016 р.

Експозиція розробок установ НАНУ у ВЦ "КиївЕкспоПлаза" (18-20.10.2016)



Як уже повідомлялось раніше в наших публікаціях з 18 по 20 жовтня 2016 року в ВЦ «КиївЕкспоПалаза» (Київ, вул. Салютна, 2-Б) відбудеться ІХ Міжнародна виставка LABComplEX. Аналітика. Лабораторія. Біотехнології. HI-TECH - головна подія лабораторної індустрії, в рамках якої, представлений весь спектр обладнання, технологій, спеціалізованих меблів, витратних матеріалів, а також комплекс послуг по створенню, оснащенню, модернізації всіх типів і видів лабораторій різних галузей промисловості, науково-дослідної сфери та медицини.
Організатори - Національна академія наук України та Компанія LMT.
В межах виставки у приміщеннях Виставкового комплексу «КиївЕкспоПлаза» працюють експозиції науково-технічних розробок установ Національної академії наук України.
Метою участі НАН України у таких заходах є широке інформування суспільства про здобутки вітчизняних наукових установ, демонстрація нових завершених конкурентоспроможних науково-технічних розробок, пропаганда інноваційних технологій і нових розробок задля подальшого технологічного оновлення вітчизняного виробництва, налагодження та зміцнення конструктивного діалогу та зв’язків між розробниками та потенційними споживачами наукової продукції, об’єднання зусиль науки та бізнесу.
В тематичному розділі виставки «HI-TECH ЕКСПО – високі технології» були представлені розробки науковців ФМІ ім.Г.В. Карпенка

Детальний фотозвіт експозиції можна переглянути на сайті:

      19 жовтня експозиції науково-технічних розробок установ Національної академії
наук України в рамках ІХ Міжнародної виставки “LABComplEX. Аналітика. Лабораторія. Біотехнології. HI-TECH та PHARMATechExpo” оглянув  Премєр-міністр України Володимир Гройсман.
      Можливості української науки мають бути поєднані із реальним сектором економіки, що дозволить виробляти конкурентний український національний продукт. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, спілкуючись із журналістами на виставці вітчизняних науково-технічних розробок.
"Наше завдання сьогодні - поєднати можливості української науки і перенести їх у реальний сектор для того, щоб виробляти конкурентний український національний продукт", - зазначив Володимир Гройсман.
Він зауважив, що українські науковці мають низку ефективних розробок, зокрема у сферах безпеки, медицини, агропромислового комплексу, що часто викуповуються за кордон, де за ними виробляється продукція.
Прем’єр-міністр наголосив, що потрібно побудувати такі промислові ланцюги, які дозволять виробляти такий конкурентний продукт в Україні. У цьому контексті він нагадав, що Уряд створив Національний комітет з промислового розвитку.
Уряд планує інвестувати в наукові розробки та виробництво реальної продукції, зазначив він.
Так, уже відбувається інвестування в оборонну сферу. На наступний рік заплановано підвищення фінансування розробок молодих вчених.
Володимир Гройсман зазначив, що є багато інфраструктурних проектів, де можна реалізувати рішення української науки, зокрема щодо вагонобудування. Також через програми підтримки агропромислового комплексу можливо стимулювати виробництво української сільськогосподарської техніки.
"У нас є сьогодні напрямки, де ми можемо об'єднувати зусилля", - наголосив він.

Немає коментарів:

Дописати коментар