вівторок, 4 жовтня 2016 р.

Наукові школи ФМІ



Рада молодих науковців та спеціалістів (РМНС) ФМІ ім. Г.В. Карпенка НАН України була створена у 60-х роках 20 століття. За ініціативи Ради в інституті з ІІІ кварталу 2008 р. регулярно проводяться засідання Семінарів молодих вчених „Наукові школи ФМІ – естафети поколінь”.
Метою цих семінарів є підвищення професійної кваліфікації та наукового рівня молодих науковців і спеціалістів; обмін ідеями та підходами молодих науковців різних відділів, апробація нових наукових результатів, набуття досвіду публічного викладу та захисту основних положень роботи, звіти різноманітних стипендіатів; а також лекційні виступи провідних учених інституту для збільшення наукового світогляду молодих науковців і спеціалістів.
Керівник семінарів – зав. відділу водневих технологій та гідридного матеріалознавства Ігор Юліанович Завалій.
Черговий семінар молоді науковці провели 4 жовтня 2016 року.
Спікерами виступили провідні фахівці двох поважних наукових установ, – Фізико-механічного інституту НАН Українита та Institute of Low Temperature and Structure Research, PAS (Wroclaw, Poland).
Професор Григорій Никифорчин виголосив доповідь на тему «Роль деградації металічних матеріалів у порушенні цілісності конструкцій», а тема його колеги з Вроцлава Prof. Henryk Drulis звучала «Thermodynamic and electrochemical hydrogenation properties of LaNi 5-x In x alloys».
В обговоренні виступів взяли участь як молоді вчені, так і провідні фахівці ФМІ ім. Г.В. Карпенка НАН України.

Немає коментарів:

Дописати коментар