пʼятницю, 7 вересня 2018 р.

Про візит делегації Чжензянського технологічного університету



Фізико-механічний інституту ім. Г. В. Карпенка НАН України відвідала делегація Чжензянського технологічного університету м. Ханчжоу (Китай).
Чжецзянський університет розташований у провінції Чжецзян (місто Ханчжоу) на південному сході Китаю.
Це Науково-дослідний комплексний університет у Китаї. 11 напрямів Чжецзянського університету охоплюють філософію, економіку, юриспруденцію, освіту, літературу, історію, наукові дослідження, техніку, сільське господарство, медицину, управління (http://www.zju.edu.cn/russisch/).
21 травня 2017 року Чжецзянський університет відзначив своє 120-річчя. Протягом усіх цих років Чжецзянський університет відточував свій девіз «Шукаємо правду і прокладаємо нові шляхи» заради здійснення і відродження Китайської мрії.
«Природничі, суспільні та гуманітарні науки, медицина, агрономія, використання сучасних технологій та інформаційного забезпечення тут стають досконалими завдяки всебічному вивченню предмета, і, спільно розвиваючись, складаються в щемливо-збуджуючу мелодію сучасності! Ранкові зорі Цзицзіньгана, гірські пейзажі Юцюаня, тіні дерев в Сісі, що відбивається у воді світла Хуацзячі, місячний диск Чжицзян, морський пейзаж Чжоушань, приливи Цяньцзяня в Хайнін, складають абсолютно нову, орієнтовану на майбутнє структуру!» – так розповідають про свій заклад офіційному повідомленні про святкування 120-річчя університету його науковці.
Університет готує фахівців-бакалаврів за 108 спеціальностями. В університеті працюють 8 тис. 700 викладачів і співробітників, навчаються 40 000 студентів, у тому числі 9 700 аспірантів і 4 200 докторантів, 1000 іноземних студентів.
В актовій залі Головного корпусу Інституту у рамках візиту  06 вересня 2018 року відбувся семінар «Науково-дослідний прогрес в галузі виробництва лазерів» (доповідач - декан Механіко-машинобудівного коледжу Чжензянського технологічного університету, професор Дзиньхуа Яо).

Члени делегації поспілкувались з провідними науковцями Інституту, відвідали його лабораторії тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар