четвер, 12 травня 2022 р.

Зміцнюємо обороноздатність й безпеку держави

    
       Уже сьогодні, попри всю складність поточної ситуації, науковці разом з представниками ЗСУ працюють над перспективною моделлю Збройних Сил. В її основі – високотехнологічні види озброєння і техніки, сучасні підходи до управління.
     Перший віцепрезидент НАН України академік Володимир Горбулін зустрівся з керівництвом Збройних Сил України.
     Керівники ЗСУ обговорили ці питання з академіком НАН України Володимиром Павловичем Горбуліним. Кожна зустріч з ним додає впевненості нашим збройним силам в успіху нашої держави, адже ми спираємося на досвід і знання Великих Українців, захищаємо своє і посилюємо світову архітектуру безпеки.
     Пропонуємо вашій увазі нову статтю першого віцепрезидента НАН України академіка НАН України Володимира Горбуліна “Збройна боротьба в контексті четвертої індустріальної революції”, яка опублікована у свіжому випуску журналу "Вісник Національної академії наук України" (№4, 2022 р.).
     У статті показано, що четверта індустріальна революція поклала початок формуванню потужного науково-технічного та виробничого ландшафту для якісно нової гонки озброєнь, суть якої полягає у створенні на основі штучного інтелекту автономної смертельної зброї – роботів-убивць, здатних повністю замінити людину на полі бою. Таке озброєння може кардинально змінити природу війни, а також вплинути на ставлення до неї як до соціального явища. Розглянуто негативні аспекти, пов’язані зі створенням смертельної автономної зброї, та ймовірність виникнення загроз геополітичній стабільності у світі. Автор також розмірковує, які асиметричні дії може застосувати Україна в умовах нинішньої агресії РФ.

Докладно читайте у черговому номері нашого видання, або за посиланням: https://files.nas.gov.ua/PublicMessages/Documents/0/2022/05/220503135917165-9520.pdf

Разом до Перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар