вівторок, 17 травня 2022 р.

Цільова мобілізація для відновлення країни

Уряд планує провести цільову мобілізацію для відновлення країни. В Україні розширили перелік завдань мобілізації у відновлювальний період, а також доповнили Положення про єдину державну систему цивільного захисту пунктом проведення цільової мобілізації в умовах війни.

     Зокрема, доповнено Положення про єдину державну систему цивільного захисту новим пунктом, який визначає додаткові завдання зазначеної системи у відбудовний період.
     До таких завдань віднесено проведення цільової мобілізації для:
♦ ліквідації наслідків ведення воєнних дій та надзвичайних ситуацій;
♦ ліквідація наслідків воєнних дій у населених пунктах та на територіях, що зазнали впливу засобів ураження;
♦ вжиття заходів для відновлення об’єктів критичної інфраструктури сфери життєзабезпечення населення;
♦ визначення населених пунктів та районів, що потребують проведення гуманітарного розмінування, маркування небезпечних ділянок, проведення очищення (розмінування) територій;
♦ залучення до ліквідації наслідків ведення воєнних дій та надзвичайних ситуацій міжнародної допомоги.
     Крім того, передбачено можливість залучення до надання соціальних послуг в період дії надзвичайного або воєнного стану працівників і волонтерів, які не мають документів, що підтверджують їх фаховий рівень.
     Запроваджено залучення волонтерів до виявлення осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, визначено перелік соціальних послуг, які можуть надаватися екстрено (кризово), та впроваджено надання таких послуг за спрощеною процедурою тощо.
     Визначено умови призначення компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній та професійній основі, у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану.
    Передбачено механізм комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг з догляду на непрофесійній та професійній основі.

                                                                                          За матеріалами ресурсу https://buhgalter.com.ua 

Немає коментарів:

Дописати коментар