понеділок, 19 травня 2014 р.

ВИРОБНИЧНИКИ – ВІДГУКНІТЬСЯ! МИ ПРОПОНУЄМО НАЙКРАЩЕ!



14-16 травня у Києві  в "ЕКСПОЦЕНТРІ УКРАЇНИ" відбувся VII Всеукраїнський фестиваль науки.


Організатори фестивалю: Національна академія наук України; Міністерство освіти і науки України; Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України; Національна академія медичних наук України; Національна академія педагогічних наук України; Національна академія аграрних наук України; Національна академія правових наук України; Національна академія мистецтв України; Київський національний університет ім. Тараса Шевченка; Національний технічний університет України «КПІ»; Національний центр «Мала академія наук України».
Метою проведення Фестивалю науки в Україні є широке інформування суспільства про наукові досягнення і практичні розробки вітчизняних наукових установ і вищих навчальних закладів. В рамках Фестивалю науки передбачається проведення багатьох різноманітних за формою і змістом заходів, розрахованих на різні категорії учасників, - дні відкритих дверей в академічних установах і вищих навчальних закладах, виступи провідних вітчизняних і іноземних вчених з популярними лекціями, виставки, екскурсії до лабораторій та музеїв, засідання круглих столів, презентації інноваційних розробок, демонстрації науково-популярних фільмів тощо.
Дійство розпочалося урочистим відкриттям у центральному павільйоні   Національного комплексу «Експоцентр України» 14 травня о 11:00.
 Захід відкрив Віце-президент Національної академії наук України А.Г. Наумовець. Антон Григорович оголосив привітання учасникам від президента НАН України академіка Борис Патон.
Спочатку був офіціоз, а потім там же ж цьогорічними лауреатами премії ім. ак. В.І. Вернадського було прочитано дві пізнавальні лекції.
Одним із заходів в межах Всеукраїнського Фестивалю науки була презентація спеціалізованого обладнання та технологій «Наука-виробництву» у якому активну участь взяв і Фізико-механічний інститут ім Г.В. Карпенка
Мета виставки: демонстрація нових завершених науково-технічних та інших конкурентноспроможних розробок НАН України, а також провідних підприємств м. Києва. Ці розробки можуть бути впроваджені у виробництво для заміщення імпортної продукції вітчизняною, котра не поступається зарубіжним аналогам або перевищує їх за основними якісними показниками.

  Результати своїх нових фундаментальних і прикладних досліджень представили на виставці понад 50 наукових установ НАН України, Національний авіаційний університет, НВО «Арсенал» й інші. Демонстровані експонати призначені для використання в різних галузях промисловості, будівництва, транспорту, зв'язку, сільського господарства, медицини тощо.




Науковці запропонували готові до впровадження розробки, що нічим не поступаються кращим зарубіжним аналогам. Було представлено понад 600 науково-технічних розробок, із них 450 – НАН України. Інновації спрямовані на підвищення технологічного та технічного рівня різних галузей господарства країни – інформаційних технологій, охорони здоров’я, машинобудування, енергетики, ЖКГ  тощо.
 Презентацію відкрили, виступили з вітальним словом та оглянули  запропоновані розробки й досягнення представники владних структур держав та столиці, а також очільники президії й провідних закладів АН України.
                За активну участь і запрезентовані готові до впровадження розробки Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка нагороджено дипломом учасника.
 
 















На жаль ажіотажного зацікавлення готовими до впровадження розробками сьогодні вітчизняна наука не відчуває!

ВИРОБНИЧНИКИ – ВІДГУКНІТЬСЯ!                                 МИ ПРОПОНУЄМО НАЙКРАЩЕ!

Немає коментарів:

Дописати коментар