вівторок, 24 жовтня 2017 р.

«Безпека-2017»: новітні розробки презентували понад 130 компаній



ХХІІ Міжнародна виставка індустрії безпеки "Безпека 2017" відбулася з 17 по 20 жовтня у столичному виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза". В заході взяло участь понад 130 компаній, 30% з яких – це українські виробники.
На цьому наголосив під час офіційного відкриття виставки Валерій Пекар, президент компанії "Євроіндекс", яка разом з Експоцентром "Наука" НАН України є організатором виставки.
"Сьогодні індустрія безпеки переживає злет, частково через ті виклики, які пов'язані з війною. І сьогодні ми бачимо на ринку велику кількість нових українських виробників. 132 компанії представляють продукцію представників з різних країн світу. Ми бачимо на виставці 30% українських виробників. Це більше, ніж у минулі роки. Це означає, що наші компанії посідають все більш значні позиції у цьому секторі і все більший спектр продукції виробляється вже на українських теренах. Ми бачимо тут 25% компаній, які вперше беруть участь у виставці, які пропонують абсолютно нові, інноваційні рішення для індустрії безпеки. Це свідчить про те, що індустрія безпеки стрімко розвивається, вона не просто жива, вона сильна, потужна, має міцні міжнародні зв'язки", – підкреслив президент компанії.
Він також зазначив, що вперше в історії виставки представлено Американський павільйон з питань безпеки, організований Комерційною службою Посольства США в Україні спільно з американськими компаніями, які вирішили вийти на український ринок. І 19 жовтня відбувся секторальний семінар "Провідні американські технології у сфері безпеки та охорони", який дав змогу всім цим компаніям більш детально представити свої напрацювання. А родзинкою цією виставки стала презентація огляду ринку безпеки і охорони "Віч-на-віч з новою реальністю: загострення проблем безпеки на тлі обмежених ресурсів", підготована Комерційною службою Посольства США та Українською федерацією спеціалістів безпеки.  
Член-кореспондент НАНУ, перший заступник головного вченого секретаря НАНУ, Володимир Ємельянов, наголосив, що свої розробки на виставці представили 13 інститутів академії. У тому числі й наш Фізико-механічний інститут ім.. Г.В. Карпенка.
"Сьогодні Академія наук разом з провідними безпековими відомствами, міністерствами і організаціями України відкривають ХХІІ виставку індустрії безпеки. Виставка за часи її існування стала найбільшою експозицією досягнень в галузі індустрії безпеки. Особливо приємно, що 13 інститутів Національної академії наук представляють 89 експонатів з різних напрямів безпеки. Виставка сприятиме ближчому ознайомленню фахівців з розробками і досягненнями вчених нашої академії, зробить співпрацю вчених і практиків продуктивнішою і конструктивнішою", – зазначив Ємельянов. 
Виставку "Безпека 2017" супроводжувала насичена ділова програма заходів –
понад 40 годин досвіду, теорії, практики і дискусій у форматі нон-стоп, не враховуючи корпоративних заходів на стендах учасників. В одному з таких заходів – Науково-практичній конференції "Технічне регулювання — запорука безпечності продукції" взяв участь представник Інституту. Мета конференції – удосконалення інституцій технічного регулювання, становлення національного органу стандартизації та удосконалення діяльності органів державного ринкового нагляду та підвищення до нього довіри. Під час відкриття XXIІ Міжнародної виставки індустрії безпеки “Безпека 2017” відбулося офіційне спецпогашення серії поштових марок “Історія пожежного транспорту”.  Виставка проходила за офіційної підтримки Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України та Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. 
  Одночасно в ВЦ «КиївЕкспоПлаза» відбулась X ювілейна Міжнародна виставка LABComplEX – головна подія лабораторної індустрії України. ФМІ ім. Г.В. Карпенка взяв участь у виставковому заході "Високі технології-2017", що пройшов у складі ювілейної виставки.
Вперше готові до впровадження розробки відділу «Електрофізичних методів неруйнівного контролю» й загалом Інституту на виставці достойно презентував м.н.с., к.т.н. Мар’ян Мельник.
За активну участь у обох заходах, представлення вагомих наукових розробок та сприяння розвитку науки загалом Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка нагороджено дипломами.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар