середу, 26 березня 2014 р.

ПІДБИВАЄМО ПІДСУМКИ



3 квітня 2014 р. у приміщенні Інституту міжнародних відносин Київського  національного університету ім. Тараса Шевченка (вул. Мельникова, 36/1) відбулася сесія Загальних зборів Національної академії наук України, присвячена підсумкам діяльності НАН України  та  заходам із реалізації Концепції розвитку Академії.
Під час заходу було представлено основні результати фундаментальних та прикладних досліджень НАН України, які стосуються широкого спектра галузей наукових знань і практичних застосувань у господарстві країни. 
Вченими Академії отримано  низку принципово нових результатів з актуальних напрямів математики, інформатики та механіки. Теоретичні та експериментальні дослідження з фізики і астрономії стали вагомим внеском у розвиток сучасних уявлень про природу фізичних явищ та всесвіт. Виконано ряд значних робіт у галузях наук про Землю, фізико-технічних проблем матеріалознавства та енергетики. Наукові результати світового рівня отримано в окремих напрямах хімії та наук про життя.  У  сфері  соціальних  і гуманітарних наук виконано великий обсяг фундаментальних досліджень з проблем економіки, суспільно-політичного, етнонаціонального та культурного розвитку українського суспільства.
У звітній доповіді президента Академії та виступах вчених  були висвітлені конкретні наукові розробки, які готові до впровадження, обговорені напрями та заходи з подальшого удосконалення діяльності НАН України. 
.
Програма заходу:
-  доповідь президента НАН України академіка Б.Є. Патона  про  основні  підсумки діяльності Національної академії наук України і заходи з реалізації Концепції розвитку НАН України на 2014–2023 рр.;
-  обговорення доповіді та Звіту про діяльність НАН України;
-  прийняття постанови зборів;
-  вручення Золотої медалі ім. В.І. Вернадського НАН України та дипломів лауреатам премій імені видатних учених України.
На захід запрошені вищі посадові особи держави.
У сесії візьмуть участь члени НАН України, представники установ НАН України. 
З текстом концепції можна ознайомитися на сайті http://www.nas.gov.ua/text/pdfNews/koncepciya_www.pdf

Немає коментарів:

Дописати коментар