пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

10 листопада – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ НАУКИ В ІМ'Я МИРУ ТА РОЗВИТКУ



Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку (WorldScience Day for Peace and Development) відзначається з ініціативи ЮНЕСКО 10 листопада з метою підвищення усвідомлення важливості науки громадськістю цілого світу.
Проведення цього дня було рекомендоване у 1999 році на Всесвітній науковій конференції, яка відбувалася у Будапешті. ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день науки, проголосивши його на загальній конференції у 2001 році. У глобальному масштабі це свято було вперше відзначене 10 листопада 2002 року. А з 10 по 16 листопада відзначається Міжнародний тиждень науки та миру.
Існує також професійне свято працівників науки України – День науки, що відзначається в Україні у третю суботу травня. День науки в нашій державі був встановлений Указом Президента від 14 лютого 1997 року № 145/97 на підтримку ініціативи відомих учених, наукових установ, а також професійних спілок України.
10 листопада 2016 року у приміщенні Львівського Будинку вчених (вул. Листопадового Чину, 6) відбулося урочисте засідання з нагоди вручення премій за участю керівників Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради, Західного наукового центру НАН України і МОН України
Розпорядженням голови Львівської обласної державної адміністрації від 02.11.2016 року №837/0/5-16 «Про обласні премії для працівників наукових установ НАН України та вищих навчальних закладів III – IV рівнів акредитації у 2016 році» призначено обласні премії відомим ученим і знаним фахівцям та талановитим молодим ученим і спеціалістам.
Вітаємо  молодих учених і спеціалістів нашого інституту Дзерин О. Ю., Канюка Ю. І., Лаврися С. М., Максимів О. В., Погрелюка Л. В., Стасишина І. В., Ступницького Т. Р. із отриманням обласної премії, передбаченої для працівників наукових установ НАН України та вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Львівської області у 2016 році.

Так тримати!

Немає коментарів:

Дописати коментар