понеділок, 28 листопада 2016 р.

Міжнародний форум "Innovation Market" – створюємо українські інновації разом.



22-24 листопада 2016 р. разом з Східноєвропейським Форумом "Інноваційна
економіка та наука" в Міжнародному виставковому центрі в ідбувся Міжнародний форум "Innovation Market". Це унікальна подія, де винахідники, виробники інноваційних технологій, автори Startup-проектів зустрілись із споживачами їх розробоквласне тими людьми, які технологічно оновлюють виробничі процеси, інвестують проекти, представниками відомих інвестиційно-фінансових установ України, Польщі, Китаю, експертами з різних галузей економіки, представниками влади.
За  багатолітню історію роботи МВЦ поставлено новий рекорд. Проведений цьогоріч вперше Міжнародний форум "Innovation Market" зібраа 52 науково-дослідних інститути, 22 вузи, понад100 спікерів та 1000 відвідувачів, 30 стартапів та інших комерційних організацій.
Окрім того було проведено перший в Україні фізичний краудфандинг.
Лише за 2 дні призовий фонд сягнув суми 51 250 гривень. Відвідувачі мали можливість самостійно обрати переможця стартап-алеї, віддавши учасникам свій голос.
Дякуємо усім присутнім стартапам, що зробили свій внесок у розвиток інновацій в Україні: ABC, Talk with me Blocks, Hideez, Zattoch, Luciding,Compressi, ConnectHome, We Ads, Force Emotion, IntRobots, Cup Navigator, Hushme, IZO LAB / FabLab Ukraine, SolarGaps, Solaris, TOP Banks, Hi, Kitty, Cardiomo, Feel VR, Shodee.com.ua, Fractal Tools,Drivery, BIOsens, Fabricator / FabLab, BrainZa та іншим.
Серед направду цікавих пропозицій стартапів обрано 3 переможці, що розділили між собою призовий фонд, який буде витрачений на розвиток стартапу:
1 місце - ABC, Talk with me Blocks - стартап, що об'єднав цифрові технології, доповнену реальність та звичні для дітей іграшки. Має на меті залучити дітей навчатися із задоволенням та допомогти діткам з аутизмом розвивати їх комунікативні навички. Здобуття нових знань відбувається через гру, яка сприяє кращому їх засвоєнню. Наприклад, направивши планшет чи телефон на кубик з літерою абетки, за допомогою нового додатку можна перетворити її на картинку з анімацією, а також озвучити складене слово.
50 % призового фонду - 25625 гривень.
2 місце - Fractal Tools - візуальний конструктор IoT-рішень, який дозволяє користувачам без знання програмування створювати розумні речі, об'єднувати їх в мережі, підключати до хмар, AI- і BI- елементам, а також створювати свої моб. і веб-додатки і підключати до своїх розумним девайсів.
30% призового фонду - 15375 гривень.
3 місце - BrainZa - штучний інтелект для вирішення проблем з аналітикою. Система опрацьовує текст, генерує відповіді на запитання, розпізнає та систематизує мову.
20% призового фонду - 10250 гривень.
Організатори щиро вдячні всім учасникам, відвідувачам, розробникам, вченим та
організаторам міжнародного форуму Innovation Market.
Серед учасників і наш Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України. Участь інституту підтверджено відповідним сертифікатом.
Паралельно у виставковому центрі на Броварському проспекті проходив XV Міжнародний промисловий форум — найбільша промислова виставка в Україні. У 2005 році вона була зареєстрована у Міжнародній Асоціації Виставкової Індустрії (UFI), що є найвищим рівнем світового визнання для виставки.
Міжнародний промисловий форум включає в себе спеціалізовані виставки у галузі металообробки, машинобудування та суміжних областей, а також насичену програму науково - практичних конференцій, семінарів, презентацій учасників форуму.
Учасниками виставки є провідні промислові підприємства України, близького та далекого зарубіжжя. Щорічно під час форуму презентуються новітні промислові технології, обладнання, інструмент, комплектуючі, послуги.
Активну участь у цьому, найбільшому в Україні заході, взяв Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, що також підтверджено відповідним дипломом.
І наостанок, приємна новина –: "Кабінет Міністрів України підтримав проведення на постійній основі Міжнародного форуму "INNOVATION MARKET" та Міжнародного Східноєвропейського форуму "Інноваційна економіка та наука".
Детальніше:
 http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249520596


До зустрічі наступного року! Створюємо українські інновації разом!.

Немає коментарів:

Дописати коментар