четвер, 24 жовтня 2019 р.

Міжнародний форум Innovation Market — стратегічна платформа з підтримки інноваційного руху в Україні



Найбільший форум інновацій в Україні - Іnnovation Market 2019 працюватиме з 5 по 7 листопада в Міжнародному Виставковому центрі (м. Київ, м. Лівобережна)

До участі у виставці запрошено інноваційний бізнес, заклади вищої освіти, стартап - проекти, авторів ідей та розробок.
Форум проходить під патронатом Кабінету Міністрів України (розпорядження КМУ № 864-р від 23.11.2016 р.) та за підтримки Міністерства економічного  розвитку і торгівлі, Міністерства освіти і науки, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства,   Міністерства екології та природних ресурсів, Національної академії наук України.
Генеральний розпорядник заходів ТОВ “Міжнародний виставковий центр”.
Мета Форуму: впровадження інновацій в економіку України, пошук та залучення інвестицій для інноваційних проектів і програм. Головні завдання - демонстрація науково-технічного потенціалу українського інноваційного ринку, його інвестиційної місткості та перспектив розвитку.
Форум не має вузької галузевої спеціалізації, що дозволяє учасникам представляти інновації у багатьох сферах економіки та організації життєдіяльності суспільства:  ІТ, телекомунікації, Hі Тech, екологія, енергетика, фінанси, торгівля, маркетинг, авіація та космос, транспорт, архітектура, дизайн, креативна індустрія, робототехніка тощо.
Основні складові Форуму - Виставкова зона і Програма конференц-заходів.
Виставкова зона призначена для представлення напрацювань провідних університетів України, українських та іноземних академічних і галузевих науково-дослідних та науково-виробничих організацій, комерційних підприємств, винахідників, авторів Startup-проектів та інноваційних технологій.
Програма конференц-заходів присвячена обговоренню широкого спектру тематик з розвитку інноваційної та інвестиційної діяльності в освіті, науці, енергетиці, екології, фінансовому і банківському секторі та у інших сферах економіки і господарювання.
Перший Міжнародний форум “INNOVATION MARKET” було проведено 22-24 листопада 2016 р. спільно з Міжнародним східноєвропейським форумом “Інноваційна економіка та наука”,  у організації якого за договором з ТОВ “МВЦ” взяв участь комітет Polska 3.0. (Польща, м. Місловіце)
ІІ Міжнародний форум “INNOVATION MARKET” (21-24 листопада 2017 р.) було організовано за активної участі CSTEC - Китайського центру обміну науковою та технологічною інформацією. Під егідою CSTEC в рамках Форуму вперше в Україні  була проведена Китайсько-Українська наукова виставка технологій та інновацій площею 2,2 тис.кв.м., на якій свої напрацювання представили 90 провідних наукових установ та виробничих компаній Китаю. Також відбулися українсько-китайський круглий стіл, Networking для молодих підприємців і Форум  українсько-китайського співробітництва.
Попередній ІІІ Міжнародний форум “INNOVATION MARKET” (відбувся 21 – 23 листопада 2018 р.) відзначено якісним наповненням Виставкової зони вітчизняними розробками — у тому числі від провідних наукових колективів НАН України, університетів, а також представленням найкращих інноваційних розробок учнів ліцеїв і шкіл України в експозиції Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів (організатор Мала Академія Наук).
Також зазнала посилення Програма конференц-заходів Форуму. Зокрема, було організовано панельні дискусії на теми підготовки кваліфікованих кадрів шляхом поєднання освіти та бізнесу, проведено інформаційний блок міжнародних освітніх програм, презентації державних і міжнародних програм підтримки та фінансування для представників малого та середнього бізнесу від EU4Business, COSME, Fit for Partnership with Germany, HORIZON 2020 та інших європейських програм. Авторитетні експерти розглянули практичні кейси з розвитку стартап-проектів та залучення інвестицій.
Робота секційних засідань була спрямована на предметний розгляд проблематики інноваційного розвитку в окремих галузях і сферах діяльності. Зокрема, відбулись презентація проекту інноваційного розвитку України до 2030 року, розгляд системи захисту та комерціалізації інтелектуальної власності в університетах Німеччини, панельні дискусії з питань захисту авторських прав, змін до патентного законодавства, створення вищого спеціалізованого суду з питань інтелектуальної власності та пріоритетних напрямів розвитку державної системи її охорони. Також відбувся розгляд проблематики розвитку малої та середньої генерації енергії, моделі енергосистем, досвід провідних енергетичних компанії світу зі створення енергетичних кластерів.
У роботі ІІІ Форуму “INNOVATION MARKET” взяли активну участь Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Юрій Бровченко, Голова правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Володимир Ставнюк, Перший віце-президент НАН України Антон Григорович Наумовець, Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі, представники міністерств і відомств, відповідальних за підтримку і впровадження інновацій.

IV Міжнародний форум Innovation Market відбудеться в листопаді 2019 року. В його програмі  заплановано розгляд таких тем, як Тенденції інноваційного розвитку в Україні та світі (SMART SITY – Трансформація міста; Діджиталізація – Бізнес та Держава, Smart-Кластери (технопарки) – тенденції розвитку в Україні та світі); Шляхи розвитку бізнесу в Україні (експортний потенціал України, програми фінансування МСБ, проблеми та шляхи вирішення кадрових питань, інвестиційні програми); Розвиток та підтримка інноваційних проектів в Україні (джерела фінансування інноваційних проектів, захист прав інтелектуальної власності, розвиток інноваційних проектів в ЗВО, розвиток науки в Україні) а також інших актуальних питань інноваційного розвитку та підтримки відповідних інвестиційних програм.
Презентуйте свої проекти на форумі Innovation Market 2019!
Фізико-механічний інститут ім.. Г.В. Карпенка пропонує свої готові до впровадження розробки.
Чекаємо на нашому стенді вже 5-го листопада!

Немає коментарів:

Дописати коментар