вівторок, 19 травня 2020 р.

Коронавірус виявився пенсійного віку



«Більшість людей не здогадуються,
що коронавірус з’явився понад 60 років тому»
Професор Борис Кузьмінов

Сучасний медичний лабораторний центр НДІ епідеміології та гігієни ЛНМУ ім. Данила Галицького нещодавно розпочав проводити високоточну ПЛР-діагностику (тестування методом полімеразної ланцюгової реакції) на наявність коронавірусу у львів’ян. Це стало результатом співпраці університету та Львівської облдержадміністрації спільно із Львівською міською радою.
Зразки біоматеріалів для досліджень надходять у лабораторний центр МОЗ у Львівській області та вже звідти – в університетську лабораторію на вулицю Зелену, 12. Тут створено три бригади у складі лікаря та лаборанта, які проводять  дослідження у три зміни. На сьогодні проведено  більше 700 тестових аналізів хворих з підозрою на коронавірус.
Про стан та перспективи розвитку НДІ епідеміології та гігієни ЛНМУ ім. Данила Галицького розповів директор науково-дослідного Інституту епідеміології та гігієни ЛНМУ ім. Данила Галицького, професор Борис Кузьмінов.
В час епідемії в суспільному середовищі країни лунало багато критики та незадоволення станом української медицини. Це справедливо: яке фінансування – така і медицина. Якщо українська політична та економічна еліта раніше бачила перспективи свого лікування виключно за кордоном, то так до вітчизняної медицини і ставилася. Коронавірус все змінив: кордони закриті, міграція і туризм відмінені. Всі мільярдери і мільйонери змушені були повертатися в країни своєї резиденції. І тепер користуйтеся вітчизняною медициною, такою, як і всі! Але є й хороша новина – не все так погано. І це засвідчує діяльність очолюваного професором Кузьміновим НДІ епідеміології та гігієни.

Датальна розповідь за посиланням: https://leopolis.news/post/21184/profesor-borys-kuzminov-bilshist-lyudey-ne-zdogaduyutsya-shcho-koronavirus-zyavyvsya-ponad-60-rokiv-tomu?fbclid=IwAR0Vin7XIrfhELGIk0WAHt95BU63npJ7mdTpzPnz70gtlLyWIADW06317s4

Немає коментарів:

Дописати коментар