пʼятницю, 15 травня 2020 р.

XIV Всеукраїнський Фестиваль Науки 2020


Всеукраїнський фестиваль науки – це масштабний загальнодержавний проект з популяризації науки в суспільстві, засновником якого у 2007 році стала Національна академія наук України. Одним з найважливіших, пріоритетних завдань НАН України є підготовка висококваліфікованих, творчо мислячих молодих фахівців, здатних забезпечити інноваційну спрямованість і сталий розвиток економіки країни, продовжити кращі традиції вітчизняної прикладної та фундаментальної науки.
В організації та проведенні всеукраїнського фестивалю науки разом з Національною академією наук України беруть участь Міністерство освіти і науки України; Міністерство молоді та спорту України, Національний центр «Мала академія наук України»; Національна академія медичних наук України; Національна академія педагогічних наук України; Національна академія аграрних наук України; Національна академія правових наук України; Національна академія мистецтв України; Київський національний університет ім. Тараса Шевченка; Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».
         Наука – це джерело розвитку. Наука, технології та інновації є основою економіки, заснованої на знаннях. Вагомим фактором розвитку науки і технологій та стимулювання інноваційного розвитку економіки є пропаганда науки в суспільстві. Фестивалі науки сьогодні є найкращим світовим форматом популяризації науки.
         Спираючись на свої знання та досвід, ми прагнемо внести свій вагомий вклад у налагодження ефективної взаємодії між наукою і суспільством, сприяти залученню талановитої молоді до науки.
         Ми прагнемо інформувати суспільство про досягнення світової та вітчизняної науки, зрозуміло та дохідливо розповісти людям, що і як досліджують вчені, як наукові розробки покращують якість життя, які можливості дає людині сучасна наука.
Фестиваль науки – це свято для всіх. Світ знань не має меж, і перемоги вчених були і ще будуть предметом нашої національної гордості. Наука має стати локомотивом, який дасть можливість нашій державі зайняти гідне місце у  глобальній економіці та в соціогуманітарній сфері, гарантувати національну безпеку.
******************************************************************************************************************************************************
На 14 травня 2020 р. в рамках ХІV Всеукраїнського фестивалю науки в приміщенні Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України за адресою: м. Київ, вул. К.Малевича, 11 було заплановано проведення  виставки-презентації інноваційних розробок наукових установ НАН України. 

Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка традиційно  задекларував участь у виставці. Цьогоріч у доробку наших науковців низка новітніх розробок у галузі матеріалознавства та діагностики – ключових для Інституту напрямках діяльності.

Яких? – тримаємо інтригу…

На жаль у зв’язку з поширенням епідемії COVID-19 та введенням в Україні протиепідеміологічних заходів виставку перенесено на осінь. Точніше повідомимо додатково, а на нині залишилось чекати на нову зустріч із старими знайомими і примножувати наші наукові здобутки.

Так-так… навіть в часі всесвітньої пандемії і при наявному фінансуванні вітчизняна наука не здається. 
Переможемо, бо ми того варті!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар