четвер, 1 грудня 2022 р.

Спільний конкурс Швейцарії та України. Співпрацю SNSF та НФДУ розпочато

Наступного року науковці з України та Швейцарії зможуть взяти участь у конкурсі спільних дослідницьких проєктів! НФДУ зміцнює двосторонню співпрацю зі Швейцарським національним науковим фондом.

На початку цього літа НФДУ та SNSF підписали меморандум про взаєморозуміння, що передбачав поглиблення співпраці між установами. Сьогодні ми раді оголосити про конкурс дослідницьких проєктів, на який зможуть спільно подати заявки дослідники зі Швейцарії та України. Варто зазначити, що заявники абсолютно вільні у виборі тем. – Спільний конкурс SNSF та НФДУ має величезну цінність для НФДУ як молодої фінансової організації, –каже виконавча директорка НФДУ Ольга Полоцька. – Конкурс відкриває шанси міжнародної співпраці високого рівня для українських дослідників.

Протидія витоку мізків

Вторгнення рф в Україну та подальша війна серйозно впливають на життя і роботу в Україні, а також на науку та дослідників. – SNSF прагне створити вільну, різноманітну та відкриту на міжнародному рівні наукову систему, — говорить Матіас Еггер, президент Національної дослідницької ради SNSF. – Зв’язки з українським дослідницьким середовищем необхідно підтримувати навіть у ці важкі часи.

– Коли Україна зможе розпочати реконструкцію, їй знадобиться життєздатна міжнародна наукова мережа, – продовжує Матіас Еггер. – І спільна протидія відтоку мізків із країни та загальному скороченню потужностей на місцях». Ольга Полоцька також вважає, що «спільний конкурс є важливим знаком підтримки, яку SNSF надає українським дослідникам у жахливих обставинах, з якими вони стикаються».

Як взяти участь у конкурсі читайте за посиланням https://nrfu.org.ua/news/nfdu-ta-snsf-zapustyat-spilnyj-konkurs-u-2023-roczi/

 

Немає коментарів:

Дописати коментар