пʼятницю, 10 січня 2014 р.

РІК КОНЯ НА ПОРОЗІ – ВПРЯГАЙМОСЯ!

Шановні автори, читачі та шанувальники інтернет-проекту «Інноваційні технології & обладнання»!
Вже минув та став історією 2013 рік, що позначився низкою важливих, а можливо й знакових для кожного з нас подій.
Так, все навколо змінюється, глобалізуються суспільні відносини, стає дедалі інформативно наповненішим сучасний світ. Але незмінними залишаються рівень нашої поваги до Вас, автори, читачі та шанувальники, а також бажання бути для Вас корисними.
За минулий рік здобутком видання стало залучення понад десятка вчених з різних галузей науки, які висвітлили на сторінках нашої інтернет-газети актуальні проблеми машинобудування, металургії, питання теорії і практики неруйнівного контролю, екології та збереження навколишнього середовища.
Зокрема, про вірні тенденції у виборі актуальності наших публікацій свідчить участь видання у XI Міжнародному симпозіумі українських інженерів-механіків у Львові, організація спільно із Фізико-механічним інститутом НАН України, кафедрою зварювання НУ "Львівська політехніка" і ТОВ «Фроніус Україна» презентації  відомого австрійського виробника зварювального обладнання – фірми «FRONIUS International» й висвітлення цих подій на сторінках нашого інтернет-видання.
Змістовне наповнення опублікованих статей методологією і практикою переконливо підтверджує, що на сторінках інтернет-газети розвивається творчий дух дискусій, критичний аналіз досягнутого і залучення нової актуальної тематики, що відображає сучасний стан поєднання теоретичної думки з практичними потребами розвитку науки в Україні. За пів року присутності на ринку газета була представлена на усіх ключових виставках в Україні як повноцінний інформаційний партнер. Власне ці фактори й визначатимуть наші подальші перспективи у році 2014-му.
Безперечно, в роботі редакції були й помилки, які вочевидь зумовили недостатньо широке розповсюдження і впізнаваність видання. Але не помиляється лише той, хто нічого не робить. Рух уперед та наполегливість допомагають долати труднощі, а наслідком дискусій і переосмислень є поступовий розвиток та вдосконалення.
Причому останнє розуміємо, насамперед, як самовдосконалення Ваше, наші автори й читачі, та водночас і наше, як творчого колективу, що робить посильний внесок у цей процес і долучається до нього. А меж самовдосконалення, як відомо, не існує! Ваша плідна праця, праця прихильників нашого видання сприятиме розвиткові вітчизняної науки та надихатиме науковців на впровадження своїх розробок, а постійний контакт із Вами допомагає покращити роботу редакції.
Сторінки нашої газети у році, що розпочався, будуть присвячені сучасним проблемам і тенденціям розвитку матеріалознавства, висвітлюватимуть проблеми фізико-хімічної механіки руйнування та міцності матеріалів, проблеми водневого матеріалознавства, торкатимуться проблем корозії металів і протикорозійного захисту конструкцій, а також неруйнівного контролю і діагностики властивостей матеріалів, середовищ і конструкцій.
Наша цільова аудиторія – керівники та топ-менеджери підприємств, фірм, лабораторій із сертифікації, оцінювання й прогнозування працездатностіі металоконструкцій і трубопроводів, конструктивних елементів та матеріалів, приватні підприємці, що використовують готові до впровадження й апробовані на етапі виконання науково-дослідних робіт розробки провідних вітчизняних науковців як Фізико-механічного інституту ім.  Г.В. Карпенка, так і інших закладів НАН України й інших вітчизняних та зарубіжних підприємств у машинобудувній та металообробній галузі; підприємств, що спеціалізуються на впровадженні енергоощадних й ресурсоощадних технологій та обладнання; виконують роботи із відновлення деталей чи їх робочих поверхонь; здійснюють антикорозійний захист та неруйнівний контроль стану металоконструкцій, промислового й технологічного обладнання; виконують роботи із оцінювання стану відповідальних об’єктів довготривалої експлуатації (мости, газо- та нафтопроводи, парогони ТЕС та АЕС тощо) й надають рекомендації щодо їхньої подальшої експлуатації, виготовляють запчастини і комплектуючі (у тому чилі із використанням сучасних матеріалів та нанотехнологій), виконанують монтажниі та пусконалагоджувальні роботи.
Запрошуємо наших читачів як інтернет-газети, так і сайта http://metaltechcomua.blogspot.com/ до співпраці! З великою вдячністю сприймемо усі ваші зауваження, рекомендації та побажання.
Принагідно дозвольте ще раз привітати Вас з Новим роком та Різдвом Христовим!
Нехай Новий 2014 рік принесе Вам і Вашій родині добро, мир і достаток. Бажаю, щоб у новому році Ви зробили все те, про що давно мріяли.
Вірю, що у новому році Ви відчуєте турботу з боку колег, тепло друзів та близьких.
Щастя Вам, міцного здоров’я, здійснення найзаповітніших бажань!

З повагою,
головний редактор проекту
«Інноваційні технології & обладнання»
М. Заліско

Немає коментарів:

Дописати коментар