пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

Вітаємо з Днем захисника України



День захисника́ Украї́ни — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.
З 2015 року є державним святом і неробочим днем.
Свято встановлене 14 жовтня 2014 р. указом Президента України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.
Силами й стараннями відділу діагностики корозійно-водневої деградації матеріалів відзначили День захисника України й у нашому Фізико-механічному інституті ім. Г.В. Карпенка.

«А ми тую червону калину підіймемо,
А ми ж нашу славну Україну,
Гей, гей, розвеселимо!»
«Славні козаки, що склали цю пісню, їх нащадки відстояли славу рідної землі і заповіли нам завершити розпочату ними справу щодо відродження національної держави. Замало просто милуватися і пишатися Україною, з гордістю усвідомлюючи, що ти належиш до славетного українського роду. Кожен повинен визначити своє місце у справі захисту й відродження України і присвятити своє життя цьому святому покликанню» – вважає один з організаторів святкування, керівник відділу  діагностики корозійно-водневої деградації матеріалів професор  Григорій Никифорчин.
З нагоди свята вітаємо усіх, хто носить високе звання захисника України, та бажаємо успіху тим, у кого іспит на нього ще попереду. Шлемо сердечні вітання ветеранам, учасникам війни, військовослужбовцям, воїнам запасу, батькам та матерям солдатів та зичимо міцного здоров'я, добра, щастя, злагоди Вам та Вашим родинам.

4 найважливіші факти про День захисника України довідайтесь тут

Немає коментарів:

Дописати коментар