середу, 14 серпня 2019 р.

То що ж там у саркофазі?



Майже відразу після чорнобильської аварії в темних зруйнованих залах АЕС побували люди. Величезні порожні простори заповнені покрученим залізом і всепроникним вбивчим випромінюванням. Сьогодні тут все виглядає інакше: сміливець-фотограф отримав дозвіл і пробрався під новий недавно введений в експлуатацію  саркофаг, що прикриває четвертий блок АЕС.

Те, що відбувається в центрі нового безпечного конфайменту (НБК) контролюють сотні камер. Будівництво цієї споруда заввишки 109 і завширшки  257 метрів обійшлося в 1,5 мільярда євро.
Крім зруйнованого реакторного залу під НБК перебувають і інші приміщення четвертого енергоблоку.

У фільмі відзнятому сміливцями найцікавішим об’єктом є пошкоджена вибухом частина машинного залу, що зовні межує з приміщеннями реактора.  https://www.youtube.com/watch?v=Sy0DNWbZFWY
Пробратися всередину саркофага вдається ліченим одиницям сміливців. Представників ЗМІ пускають сюди з крайньою неохотою. І все ж інколи це вдається і ви маєте змогу побачити вражаючі кадри здійснивши віртуальну екскурсію у надра цього небезпечного донині пам’ятника злету людської думки і людської ж безвідповідальності.
І, доречі, про людей дякуючи яким наші АЕС продовжують працювати, а результати чорнобильської трагедії зведені до майже мінімальних (з огляду на вплив на екологію Європи) ми регулярно розповідаємо PDF-варіанті нашого видання.
Про роль академіка Валерія Олексійовича Лєгасова читайте уже незабаром на сторінках нашого Інтернет-видання «Інноваційні технології&обладнання 

За матеріалами ресурсу http://dnpmag.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар