четвер, 10 березня 2022 р.

Наш план має виглядати так

 "Путін хоче знищити Україну як державу, а українців як націю".Напередодні і в перші дні війни ці слова сприймалися як фігура рєчі.Харків, Ахтирка, Маріуполь, Сумы, Чернігів... На п'ятнадцятий день ці слова вже сприймаються буквально.

Сьогодні іде війна на взаємне знищення: ворог хоче знищити всіх нас разом з немовлятами, жінками і літніми людьми, а ми хочемо знищити всіх, хто зі зброєю прийшов на нашу землю. Ось така проста як «двері» диспозиція станом на сьогодні, яка дає відповіді на цілу низку запитань:

1. — Коли закінчиться війна?

— Тоді, коли ми утілізуємо 2/3 бойових частин московитів. Станом на сьогодні ми вже утилізували 1/3 (майже 13000 безвозвратних і 35000 санітарних втрат). Ще треба стільки ж. Буде тяжко? Питання риторичне. Ми переможемо? Питання не то шо риторичне, а недолуге, бо ми вже перемогли. Поки що морально, але військова перемога не за горами.

2. — На яких умовах можливий мир?

— А от на яких:

- окупант виводить всі війська з України, в т.ч. з ордло і Криму;

- окупант виплачує репарації приблизно до одного триліона доларів;

- окупат виплачує кожній родині компенсацію за вбитих людей.

Нема грошей? Окей, давайте нафтою чи газом на протязі років тридцяти. В свою чергу хочеться заспокоїти тих, хто не безпідставно боїться «договорняків» з агресором: я слабо собі уявляю, що після маріупольського пологового будинку це можливо. Бо якщо що – то у того політика, який скаже, що "привіз нам мир" на умовах пуйла будуть дуже серйозні проблеми, м'яко кажучи.

3. — Чи залишається актуальним прагнення до вступу в НАТО?

— З огляду на реалії подій останніх двох тижнів угоди про військову і економічну співпрацю з низкою держав - США, Великобританія, країни Балтії тощо – на сьогодні цього може бути достатньо. Але це на сьогодні. Вектор ви задекларували в Конституції України. Туди й маємо рухатись. Що далі – поживемо-побачимо.

4. — Як відбудовувати країну після війни?

— Відповідь: руцями. За кошти від репарації і від партнерів. Наприклад, сьогодні США прийняли план про фіндопомогу Україні в розмірі 14 млрд. доларів.

5. — Як вибудовувати стосунки з московією?

— Тут слід зазначити, що її існування в сьогоднішніх кордонах під великим питанням. Тому треба буде всіляко допомагати народам, що виборюватимуть свою незалежність.

Ось такий у нас має бути план. Все є і буде Україна!

Автор тексту:Konstantin Kozemyaka, Fund for Cultural Initiatives ArtHuss

 

Немає коментарів:

Дописати коментар